Pierre Hampton. Foto: Bildbyrån

Jämtlands stjärna missar resten av finalserien

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlands Pierre Hampton klev av den första finalen mot Norrköping med en befarad allvarlig knäskada.

Beskedet i dag är att det inte är någon korsbandsskada – men han missar resten av finalserien.

– Det blir ingen operation men finalerna är inte aktuellt för hans del, säger klubbdirektören Peter Johansson.

Det var en tuff första final för Jämtland. Man förlorade med 72-76 efter att Norrköping vände ett stort underläge och dessutom fick man stjärnan Pierre Hampton skadad. Hampton lämnade plan en med ett lindat knä och man befarade att det kunde vara en korsbandsskada.

Så allvarligt var det inte men det är tillräckligt för att han ska missa resten av finalserien.

Jämtland Basket

– Det verkar inte vara något korsband utan det är en förslitning på knäsenan, vilket var skönt att höra. I stället för en lång skadeperiod är det nere på tre, fyra veckor med rehab, säger Peter Johansson.

Johansson är glad över beskedet att det inte är en skada av det allvarlige slaget, men det är ett väldigt stort avbräck för laget som nu måste vända på finalserien.

– Vi mister i princip vår bästa spelare, inte minst vår bästa offensiva spelare. Vi får omgruppera. Vi gjorde en bra match i går och var ganska nära. Han spelade inte så många minuter och vi får ta med oss det positiva, säger han. 

Vem blir den naturliga ersättaren?

– Det går nog inte med en person. Det blir alla som får ta en lite större roll. Pierre spelar både som fyra och trea så vi får lappa och laga lite, det är flera spelare som får ta större ansvar.

Den andra finalen spelas i morgon, torsdag, i Norrköping. Den ser du i SVT2/Play med start 18.30.

KLIPP: Felix Terins treor avgjorde (26 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jämtland Basket

Mer i ämnet