Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det räcker inte att Jämtland tar sig till final för att det ska bli final i ishallen, berättar Pecka Johansson, klubbdirektör. Foto: SVT

SM-finalerna i basket kan spelas i ishallen – om Borås står för motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland basket vill spela SM-finalerna i ishallen, för att kunna få in betydligt mycket fler människor. Men först ska de ta sig dit och det måste också Borås göra.

Borås vann seriespelet och om de också tar sig till finalserien får de börja med att spela på hemmaplan, eftersom de är rankade som etta. Men om Jämtland tar sig till final och får möta ett annat lag än Borås kan det bli ont om tid att hinna ställa i ordning ishallen.

– Då måste vi börja spela på hemmaplan och då kan tiden bli knapp. Vi har inte kollat på det än men det vore ju häftigt att kunna spela i Östersund arena inför cirka 3000 åskådare, säger Pecka Johansson, klubbdirektör för Jämtland Basket.

I nuläget vet man inte om det blir finalserie i sporthallen eller ishallen – om finalmotståndarna blir ett annat lag än Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jämtland Basket

Mer i ämnet