Polisen rustar inför kvalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Poliser från hela landet kommer att kommenderas till Östersund och stormatchen på Jämtkraft Arena om drygt två veckor.

Torsdag den 13 juli möter ÖFK turkiska Galatasaray i Europa League-kvalet hemma på Jämtkraft Arena i Östersund.

Många fotbollssupportrar väntas till Östersund i samband med kvalet och helt klart är att alla inte kommer att kunna se matchen på plats.

ÖFK – Galatasaray

Alla läktare på arenen är inte klara så ”bara” 6.000 kommer att kunna se matchen där. Därför undersöker man nu möjligheten att också ha storbildsskärmar ute på stan.

LÄS MER: 6.000 åskådare får se ÖFK-Galatasaray

I och med att det väntas många fotbollssupportrar till Östersund så är också polisen på tårna. De har tillsatt en speciell grupp som enbart har till uppgift att ta hand om allt kring kvalmatchen.

– Vårt fulla fokus är att det här kommer att bli en folkfest och att alla som kommer hit ska ha roligt, säger kommissarie Hans Ängquist vid polisen i Jämtland.

LÄS MER: Kommunen kan rädda biljettlösa

– Men som en del av en sådan här planering så måste vi självklart vara beredda på alla eventualiteter, säger han.

Poliser från andra delar av landet kommer att kommenderas till Östersund men hur många poliser som kommer att bevaka matchen vill Hans Ängquist inte säga. På frågan om det är en polisiär hemlighet svarar han rappt: – Ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet