Polisen söker person som bar gul reflexväst

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu en person som bar gul reflexväst och som befann sig nära det flerfamiljshus i Östersund som utsattes för ett sprängåd för drygt två veckor sedan.

Det var tidigt på måndagsmorgonen den 7 januari som någon kastade in en sprängladdning i ett flerfamiljshus i Östersund. Ingen person skadades men de materiella skadorna blev omfattande.

Ingen är gripen

Händelsen är rubricerad som misstänkt mordförsök, men ännu har ingen misstänkt gripits. Polisen har flera gånger gått ut och vädjat om hjälp från allmänheten. Bland annat har man velat komma i kontakt med alla som vid en den aktuella tidpunkten befann sig i kvarteren kring platsen där explosionen ägde rum.

Person med gul väst

Idag är man mer precis i sin vädjan, nu vill man komma i kontakt med en person som bar gul reflexväst och som uppehöll sig på Skolgatan och Odensalagatan de aktuella morgontimmarna. Polisen vill i första hand veta om den här personen sett något som kan sättas i samband med sprängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.