Vapnen som stals var så gamla att de inte är licenspliktiga. Bilden är en arkivbild och vapnen på bilden har inget med rånet att göra. Foto: SVT Arkiv

Rånare kom över åldriga vapen

Publicerad

Mynningsladdare och en pilbåge stals vid rån i bostad, som skedde medan den boende var hemma.

Rånet skedde i en bostad i Bräcke mellan klockan 20 och 22 på måndagskvällen. Två personer tog sig in i bostaden och deras mål var vapen som varit upphängda synligt på väggarna.

Det rör sig om vapen som inte är licenspliktiga, närmare bestämt ett par mynningsladdare – som är en enklare typ av eldvapen – och en pilbåge.

Missade mer värdefulla vapen

Mynningsladdarna är antika men betraktas inte på något sätt som värdefulla. Därför hade ägaren valt att inte förvara dem i sitt vapenkåp. I skåpet fanns för övrigt mängder med andra vapen som samtidigt måste betecknas som mer stöldbegärliga.

Under tisdagen har polisen gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen och man säger sig ha säkrat en del spår. Rånoffret påstår sig inte känna igen någon av inkräktarna. Han ska ha blivit chockad av händelsen, men inte fysiskt skadad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer