Klartecknet till fortsatt resande under julhelgen är av största vikt för turismbranschen i länet, menar Mats Forslund, vid Jämtland Härjedalen Turism. Foto: SVT

Turistbranschen om klartecknet för julresande:”Ett väldigt viktigt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten att det är ok med fortsatt – smittsäkert – resande under julhelgen var ett efterlängtat besked för turismbranschen i länet. Hör hur Mats Forslund, vd Jämtland Härjedalen turism, kommenterar det hela i videon ovan.

I Åre är bokningsläget ”relativt högt” enligt Mats Forslund, även om det inte uppgår till det man vanligen brukar ha.

SVT: Så hur väl förberedda är turistnäringen i Åre för ett besökstryck under jul och nyår?

Coronaviruset i Jämtlands län

– De har förberett sig på det här ända sen i våras när man stängde ner, så man är väldigt väl förberedda, säger Mats Forslund, vd Jämtland Härjedalen turism.

Jul och nyårshelgerna brukar vara en viktig uppstart på turistsäsongen i länet, konstaterar han.

Även Skistar välkomnar regeringens beslut. I klippet nedan kan du höra Niklas Sjögren Berg, operationell direktör på Skistar om hur de förbereder sig inför jul-och nyårshelgen: 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet