Blanktjärnarna är populärt att besöka, så populärt så att länsstyrelsen beslutat att införa begränsningar för cyklister och vandrare. Foto: Sara Leijman / SVT

Regeringen prövar inte begränsningar vid Blanktjärnarna

Publicerad

Regeringen tar inte upp en överklagan som skickats in kring länsstyrelsens beslut att införa begränsningar kring Östra Blanktjärnarna i Vålådalen. Den privatperson som klagat hade inte rätt till det.

Området runt Östra Blanktjärnarn i Vålådalen har blivit ett väldigt populärt besöksmål för både vandrare och cyklister. Det sliter hårt på naturen och i juni beslutadel änsstyrelsen i Jämtland att införa restriktioner för besökarna.

Beslutet överklagades av en privatperson som menar att förbudet är för långtgående och att länsstyrelsen i stället borde förbättra informationen till besökarna.

Men regeringen tar alltså inte upp ärendet till prövning. Personen som överklagade har inte tillräckligt stark anknytning för att ha rätt att klaga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer