Foto: Fredrik Lundmark SVT

Regeringen tvekar inte att ställa in arrangemang i coronavirusets skugga

Uppdaterad
Publicerad

Under ett besök i Svenstavik under fredagen kommenterade statsminister Stefan Löfven de åtgärder som regeringen kan tänkas vidta vid en spridning av coronaviruset i Sverige.

Det fanns på fredagen sju konstaterade coronafall i Sverige och man kan befara att vi står inför en kraftfull smittspridning. På måndag kallas Krishanteringsrådet samman i Stockholm och där ingår de myndigheter som kan bli aktuella under en kris.

Borde ni inte ha kallat ihop rådet redan i dag?

Coronapandemin

– Nej, det var inte nödvändigt. Under dagen och helgen sitter berörda myndigheter i nästan kontinuerliga telefonsamtal, så vi har grepp om vad som händer, säger Stefan Löfven.

Fler idrottsarrangemang har redan påverkats av spridningsrisken. I Åre stundar till exempel World Cup-tävlingar. Och veckan efter Åre planeras tävlingar i Cortina, som ju redan är drabbat.

– Vi kommer inte att tveka om vi anser att olika arrangemang måste ställas in, säger Stefan Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet