Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionen går mot ett stort underskott för 2023. Regionstyrelsens ordförande Bengt Bergqvist (S) anser att det är oroväckande. I klippet berättar han om åtgärder. Foto: SVT

Region Jämtland Härjedalen går mot jätteunderskott – bemanningsföretag stor anledning

Uppdaterad
Publicerad

Region Jämtland Härjedalen ser ut att gå med stort underskott för 2023. Den senaste prognosen pekar på ett minusresultat på 300 miljoner kronor när året är slut. I klippet hör du Bengt Bergqvist (S) ordförande i regionstyrelsen.

Enligt ett pressmeddelande från regionen är ökade verksamhetskostnader och inflation de främsta orsakerna till underskottet. Personalkostnader både för egen och inhyrd personal har ökat och så även läkemedelskostnaderna.

– Detta är naturligtvis en oroväckande prognos, säger Bengt Bergqvist (S), regionstyrelsens ordförande.

Nedan: se klippet från 2020 om regionens problematiska ekonomi.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Lundberg är docent i nationalekonomi, här ger han tre förklaringar till varför Region Jämtland Härjedalen har så dålig ekonomi. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.