Anställda inom Region Jämtland Härjedalen får ett presentkort som uppskattning för arbetet under coronapandemin. Foto: Sara Rönnberg, Region Jämtland Härjedalen

Regionanställda får presentkort på 2000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Anställda inom Region Jämtland Härjedalen kommer att få ett presentkort på 2000 kronor från arbetsgivaren. Det har Regionstyrelsen beslutat. Men det är inte alla anställda som får gåvan.

Gåvan ska delas ut efter sommaren till alla som är månadsanställda den 1 september och inkluderar de som är sjukskrivna eller föräldralediga. Även de som varit timavlönade anställda under hela perioden januari till augusti och som arbetat i gemonsnitt 40 procent får presentkortet.

Presentkortet på 2000 kronor ges för att uppmärksamma arbetet under coronapandemin.

Kostnaden för gåvan är beräknad till 8,3 miljoner kronor och pengarna tas ur det generella statsbidraget som regionen får.

Regeringen har beslutat om en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivare till anställda på max 2000 kronor/anställd under 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet