Hans Svensson, regiondirektör Jämtland Härjedalen Foto: Sara Rönnberg, Region Jämtland Härjedalen

Regionen: Ytterligare 50 tjänster bort vid årsskiftet

Publicerad

Region Jämtland Härjedalen ska minska personalstyrkan ytterligare. Förutom de 50 befattningar som tas bort i höst ska ytterligare 50 försvinna vid årsskiftet.

Nedskärningarna har förhandlats med de fackliga organisationerna om de nedskärningar som sker i höst, men enligt ett pressmeddelande från Region Jämtland Härjedalen finns ett inriktningsbeslut om att ytterligare 50 tjänster ska bort vid årsskiftet.  Samtliga 100 tjänster ska tas bort från Hälso-och sjukvården.

– Det som har hänt nu är att vi redan efter april månad ser att vi är på väg mot ett betydligt större underskott inom just hälso- och sjukvården, och det accepterar inte hälso- och sjukvårdsnämnden, skriver regiondirektören Hans Svensson i pressmeddelandet.

Lånar till löner

Region Jämtland Härjedalen har dragits med ekonomiska underskott och besparingar i många år nu, men Hans Svensson menar att situationen är allvarligare än någonsin.

– När vi inte har några pengar i kassan utan måste låna, till och med till löner, är det allvarligare än någonsin.

Exakt vilka tjänster som tas bort är inte klart. Där väntar förhandlingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer