I klippet berättar Carl-Johan Winblad, handlare på Ica Nära Blå Center, i Östersund om hur hans butik coronanpassar postutlämmningen i samband med Black Friday. Foto: SVT/TT

Jämtlands läns postombud förbereder sig för Black Friday-paket

Uppdaterad
Publicerad

En av årets största shoppingveckor, Black week, är snart slut. I år tros vi köpa extra mycket via nätet på grund av coronapandemin och länets postombud märker redan av ett ökat tryck.

Samtidigt kan det vara svårt att coronaanpassa lokalerna när många strömmar till butikerna för att hämta hem sina fynd.    

I länet finns över 45 postombud och nästa vecka räknar postföretagen med att runt 10 000 paket kommer att levereras dagligen.

– Vi känner absolut av trycket. Black Friday är ju startskottet för julhandeln och i år är det extra mycket paket då Folkhälsomyndigheten uppmanar människor att handla online. Men vi försöker att förbereda oss så att folk kan hämta ut paketen på ett säkert sätt, säger Carl-Johan Winblad, handlare på Ica Nära Blå Center i Östersund.

Olika åtgärder

Många av postombuden har redan vidtagit åtgärder för att motverka trängsel och eventuell smittspridning av coronaviruset. En del ombud ha valt att ha vakter som ska hindra för många att vistas i butiken, andra tycker att kunderna tar ansvar och att det räcker med tydliga instruktioner.

Flera av de postombud som SVT Nyheter Jämtland pratat med säger att situationen kommer att vara tuff men hanterbar.

– Vi vet att det är en tuff situation men de åtgärder vi har vidtagit har varit till stor hjälp hittills så vi räknar med att det här kommer att gå, säger Carl-Johan Winblad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.