Bibliotekarien Thomas Drugg tycker att e-tjänster är viktigt. Foto: SVT

Så ska fler lära sig e-tjänster

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började e-Medborgarveckan över hela landet och så även på länsbiblioteket i Östersund – för att uppmärksamma och sprida kunskaper om e-tjänster.

Allt mer i vår vardag digitaliseras och det är inte alltid jättelätt att hänga med i den nya tekniken. Men på länsbiblioteket kan man få hjälp under den här veckan.

Under fyra dagar kan man lära sig om datorer, telefoner och läsplattor och hur vissa e-tjänster fungerar. Syftet med veckan är att fler ska kunna använda sig av internet för att hantera sin vardag.

”Viktigt att vi på biblioteket visar vägen”

– Det är viktigt ur en demokratisynpunkt. Delar av befolkningen står ju fortfarande utanför den digitala världen. Den behöver man ha kunskap om idag för att kunna använda sig av vanliga samhällstjänster, som myndigheter, kommuner och andra har. Då är det viktigt att vi på biblioteket visar vägen, säger Thomas Drugg, bibliotekarie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.