Jari Hiltula avgår som samhällsbyggnadschef i Åre kommun. Foto: SVT/Åre kommun montage

Samhällsbyggnadschefen i Åre kommun avgår

Uppdaterad
Publicerad

Jari Hiltula avgår som samhällsbyggnadschef i Åre kommun. Enligt Richard Högström, kommunchef, finns inte längre något ömsesidigt förtroende mellan Hiltula och kommunen.

Jari Hiltula har sedan 2015 varit ansvarig för samhällsbyggnadskontorets organisation och utveckling i Åre. Men nu meddelar kommunen att det inte längre finns någon förtroende kommunen och Hiltula emellan.

– Jari har varit en viktig tillgång för kommunen, dock är vi i ett läge nu där förtroendet för fortsatt arbete inte är ömsesidigt. Jag och Jari har tillsammans konstaterat att det inte längre finns förutsättningar för Jari att fortsätta leda sin förvaltning, säger Richard Högström, kommunchef i Åre.

Katrin Wissing (MP) är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och hon beklagar att Jari Hiltula lämnar anställningen. Hon vill inte uttala sig om hur de andra partierna agerat, men säger å Miljöpartiets att Miljöpartiet hade velat att Jari Hiltula blev kvar på sin post.

– Vi har ju ett väldigt stort förtroende för Jari, och Jari har gjort ett väldigt bra arbete och vi ställer oss inte bakom att han får gå, säger hon.

Ny samhällsbyggnadschef efter sommaren

Rekryteringen av en ny samhällsbyggnadschef ska inledas först efter sommaren och kommunchef Richard Högström kommer inom kort att utse en tillförordnad samhällsbyggnadschef som ska ansvara över Hiltulas uppgifter under rekryteringsprocessen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.