Wargentinsskolan i Östersund. Foto: SVT

Samtliga elever vid Wargentinsskolan ska fjärrundervisas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha sett en ökad smittspridning på Jämtlands gymnasium Wargentin har skolan i samråd med regionens smittskydd beslutat att all undervisning ska ske på distans.

Samtliga nationella program på Waragentinsskolan kommer att ha fjärrundervisning från och med i morgon tisdag och minst veckan ut.

Skolledningen uppger att smittspridningen bland elever ökat under de senaste dagarna. Just nu finns cirka 30 kända fall på olika gymnasieprogram. Enligt skolledningen kan nästan alla upptäckta fall härledas till olika sociala aktiviteter till exempel fester som ska ha skett i anslutning till höstlovet.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Det är en hel del fester inblandat i smittspridningen, något vi tycker är väldigt olyckligt. Vi uppmanar verkligen eleverna att undvika fester och folksamlingar och vi behöver hjälp från vårdnadshavrna för att se till att restriktionerna efterlevs, säger Mikael Cederberg, förbundsdirektör på Jämtlands Gymnasium.    

Syftet med att skolan övergår till fjärrundervisning är att ge smittskyddsenheten tid att fånga upp fler smittade och därmed minska risken för smittspridning i skolmiljön och i kollektivtrafiken under den närmaste tiden.

Gymnasiesärskolan, Introduktionsprogrammen och vuxenutbildningen fortsätter ha undervisning i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet