Foto: SVT

Skidorter rapporterar: Bästa vintern på flera år

Publicerad

Mer snö än vanligt. Men även bättre bokningsläge än på många år.

Det ser bra ut för skidorterna i länet den här vintern. Under jul- och nyårshelgerna var det ovanligt mycket bokat i fjällvärlden. Och trenden verkar hålla i sig även över sportloven som börjar den här veckan. Skistar kan vittna om att bokningsläget är högt på de stora skidorterna.

– I våra bokningssystem finns det endast ett fåtal lägenheter och stugor att hyra under t.ex vecka nio, säger Linda Morell på pressavdelningen på Skistar. Men även de andra veckorna är nästan fullbokade.

Ökning i hela branchen

Det höga bokningstrycket på de stora skidorterna spiller också över på mindre anläggningar. T.ex Tännäskröket i västra Härjedalen, som ingår i Funäsfjällens skidområde, har omkring 200 egna turistbäddar. Maria Pettersson arbetar som platschef för tredje året.

– Det ser bra ut, det har varit fullt pådrag ganska tidigt på säsongen. Det har varit bättre i förhållande till  tidigare år jag jobbat här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.