Elever har avlossat smällare och raketer inomhus på Torvallaskolan som fick utrymmas och stängas under onsdagen. Foto: Fredrik Eliasson

Skola i Östersund utrymd efter raketsmäll – trolig Tiktok-utmaning

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tredje smällen för dagen beslutade rektor Carina Hansson att utrymma och stänga Torvallaskolan i Östersund. Två elever har blivit avstängda och polisanmälda.

Under onsdagen har elever på Torvallaskolan i Östersund fått utrymma lokalerna efter att det smällt raketer och smällare för tredje gången under dagen.

– Vi tror det här har börjat som en Tiktok-utmaning, det har avlossats raketer och smällare hela veckan, säger rektorn Carina Hansson till SVT Nyheter Jämtland.

Enligt henne har skolan lyckats identifiera två elever som deltagare som nu har blivit avstängda för veckan och ska polisanmälas. Skolan har nu stängt för dagen.

– Det är jättetråkigt att behöva ta sådant beslut som att stänga skolan, men jag kände att det måste tas för både elevernas och personalens skull.

Om åtgärder kommer vidtas mot fler elever är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.