Skolköket i Funäsdalen tvingas hålla stängt under onsdagen 25 januari på grund av personalbrist. Foto: Bengterik Busk/SVT

Skolköket i Funäsdalen tvingas hålla stängt – hög sjukfrånvaro

Publicerad

På grund av personalbrist kommer Funäsdalens skolkök inte kunna hålla öppet under onsdagen 25 januari. Detta innebär att elever behöver ha med sig matsäck till skolan.

Det är hög sjukfrånvaro som lett till personalbristen, meddelar Härjedalens kommun.

– Vi förstår att det här kan ställa till det för vissa familjer men det är tyvärr inte möjligt för kostavdelningen att servera mat när så många av våra medarbetare är sjuka. Vår förhoppning är att vi kan ha köket öppet från torsdag 26 januari igen, säger kostchef Åke Remén, i en presskommentar.

Årskurserna 1-9 på Funäsdalens skola kommer nu att behöva ha med sig matsäck till skolan på onsdagen. Elever i förskoleklass och förskola i Funäsdalen kommer serveras lunch. Detsamma gäller samtliga elever på Bruksvallarnas skola.

Vårdnadshavare som nu tvingas skicka med matsäck med sina barn kommer att kunna ansöka om kompensation på 50 kronor per barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.