Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad turisterna som vandrat från vildmarkszonen in i högaktivitetszonen – tycker om lösningen med zonering. Foto: Marie Selander, SVT.

Snöskoturisterna om zonering i Fulufjället som kan bli aktuellt även i Vålådalen: ”Bra med uppdelning, så naturen får vara natur”

Publicerad

Till Fulufjällets nationalpark kommer många olika besökare, vissa vill uppleva vildmarken och andra söker en mer tillrättalagd aktivitetet. SVT träffade några tyska turister som tagit sig från parkens vildmarkszon till dess högaktivitetszon, mitt på kalfjället, och ställde frågan om hur de ser på det här med zonering av naturområden.

Ute på det platta, för årstiden vita Fulufjället, vid Rösjöstugorna, kommer några turister från Tyskland gående på snöskor. De har precis nått fram till stugorna, när SVT träffar dem.

Följ med upp på fjället i klippet ovan och hör turisterna upplever zoneringen av naturområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vålådalens naturreservat

Mer i ämnet