Förra sommaren misshandlades en man på ett boende i Östersunds kommun. Foto: Maurizio Gambarini /TT

Sparkade och slog man på flyktingförläggning

Uppdaterad
Publicerad

En man på en flyktingförläggning i Östersunds kommun misshandlade en annan man på anläggningen. Nu döms han till samhällstjänst.

Upprinnelsen till misshandeln ska ha varit att målsägande slängt ur sig kommentarer, bland annat kallat honom för ”bitch”, som den tilltalade uppfattade som en förolämpning.

Den tilltalade mannen berättar även att målsägande och hans vänner skrattat åt honom när han gick förbi deras rum.

Sparkade mannen i magen

Enligt stämningsansökan ska den tilltalade efter detta upprepade gånger slagit målsägande i ansiktet med knuten näve. Han ska även ha sparkat mannen flera gånger i magen.

I samband med misshandeln ska den tilltalade tagit fram en bordskniv ur fickan och på ett hotfullt sätt hållit den mot målsägande. Händelsen ägde rum i juli 2016.

Nu döms mannen till en villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar. Misshandeln som mannen gjort sig skyldig till motsvarar egentligen omkring två månader i fängelse, men då mannen inte tidigare är straffad i Sverige så bestämmer tingsrätten att mannen ska dömas till en villkorlig dom med samhällstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.