Den populära löpartävlingen St Olavsloppet ställs in för andra året i rad. Foto: SVT

St Olavsloppet 2021 ställs in – går inte att coronaanpassa tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Löpartävlingen St Olavsloppet, som går mellan Östersund och Trondheim, ställs in på grund av coronapandemin. Arrangemangets ledning anser att det inte går att arrangera loppet på ett smittsäket sätt.

Även i fjol ställdes löpartävlingen på grund av pandemin och trots ambitionen att genomföra anpassningar för ett coronasäkrat evenemang  i år så kommer tävlingen alltså inte att hållas. 

– Vi har vänt och vridit på alla parametrar för att se om det är möjligt att genomföra St Olavsloppet 2021. Tyvärr har vi kommit fram till att rådande pandemi omöjliggör detta, säger tävlingsledaren Peter Bring i ett pressmedelande.

St Olavsloppet hade premiär 1988 och är Sveriges största flerdagarsstafett i Iöpning. Varje år brukar stafetten locka tusentals deltagare i alla åldrar. Årets Lopp skulle ha gått av stapeln 20 juni och pågått fram till tredje juli, dock arrangerar man istället en digital variant av tävlingen.

– Vi kan som bekant inte springa tillsammans längs vägarna i år, men genom en ”hemma hos-variant” av loppet så peppar och hejar vi på varandra digitalt. Alla springer när och var man vill på egen hand eller i mindre grupper, men aldrig ensam, säger Peter Bring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.