Starka reaktioner från politiker efter rapporter om missförhållande på boenden

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande om att boende med utvecklingsstörning och funktionsnedsättning tvingades lägga sig redan vid 17-tiden då kvällspersonal hade utvecklat ett system för att kunna gå hem tidigare kommer nu starka reaktioner från Vänsterpartiet i Krokom.

I sitt pressmeddelande skriver Vänsterpartiet:

”Personalen har inte tagit sitt ansvar och inte behandlat de boende med varken respekt eller empati. Att utnyttja personer som bor på en gruppbostad på detta sätt ska inte få hända.”

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Vill att missförhållandena utreds

Vänsterpartiet anser att det som hänt är ”helt oacceptabelt” och de vill se att missförhållandena utredas för att säkerhetsställa att något liknande inte händer igen.

Efter SVT Nyheter Jämtlands avslöjande om fusket på boenden så skickade Krokoms kommun under onsdagen ut ett brev till anhöriga och gode män där de bad om ursäkt för det som skett. Även detta reagerar Vänsterpartiet på.

”Att få information via media istället för av kommunen är inte respektfullt från kommunens sida när detta varit känt sedan i maj”, skriver de i sitt pressmeddelande.

LÄS MER: Socialchefen besviken – men fuskarna slipper straff

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Mer i ämnet