Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Features som leden innehåller är gaps, hips, bonerlogs och en träramp till barklandning i slutet, säger Niklas Sundin, projektledare Fugelsta stigbyggare. Se cyklisterna hoppa i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Svart cykelled med gigantiska hopp invigd i Fugelsta: ”Gaps, hips och bonerlogs”

Uppdaterad
Publicerad

I Fugelsta, en mil söder om Östersund på Annersia, har den idella cykelföreningen ”Fugelsta stigbyggare” byggt flera banor och på torsdagskvällen invigdes den nya svarta banan.

Just nu pågår Östersund cykelfest med en mängd olika cykelaktiviteter som arrangeras av olika föreningar, cykelentusiaster och företag.

– Vi har saknat en svart bana med stora hopp i Östersund så vi har roddat ihop det här och byggt en led som vi vill ha, säger Niklas Sundin, projektledare från Fugelsta stigbyggare.

Hoppbanan har det mesta, säger han.

– Features som leden innehåller är gaps, hips, bonerlogs och en träramp till barklandning i slutet.

Tvåfaldiga enduro-SM-vinnaren Filippa Ring håller med om att leden behövdes och var en av cyklisterna som testade den på invigningen.

Sedan 2008 har de boende kring Fursteli Gård byggt cykelstigar i Ranbrandts skogar i Fugelsta:

– Nu håller vi på att bygga samman stigarna till en minst 15 kilometer lång runda. Rundan kommer att innehålla allt ifrån slingrig, tajt och teknisk stig till långa flowiga partier och även en del relativt stora hopp, säger Niklas Sundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.