Den ryska tiken fick sövas för att flyttas från renskötselområden. Foto: Länsstyrelsen Jämtland

Tipsare ska ha sett foto av Junselevargen i frysbox

Uppdaterad
Publicerad

Enligt nya uppgifter i tidningen Filter ska en källa kontaktat polisen om den omtalade Junselevargen.

Mellan 2011 och 2013 flyttades Junselevargen, även kallad ”Rödluvan”, söderut fyra gånger efter att hon ställt till med problem i renskötselområden. Men tiken vandrade alltid tillbaka norrut tills hon 2014 försvann spårlöst.

Gav ny information om vargen

Nu skriver tidningen Filter att polisen i Strömsund fick in tips från en källa i januari 2015 om att vargen var död. Källan uppgav att denna sett ett foto av vargen, död i en frysbox. När Filter kontaktar källan bekräftar denna uppgifterna.

LÄS MER: ”Skjuta en varg kan vara en bedrift i vissa kretsar”

Polisen lämnade över källans uppgifter till miljöåklagare i Östersund. Där valde man att inte gå vidare med ärendet då man ansåg att det behövdes mer för en husrannsakan av frysen.

– Det gjorde vi inte för att alla tips var anonyma, det var ingen som var beredd att stå för det i något polisförhör. Det var bara uppgifter och vi försökte kolla runt om vi hade något mer att gå på, säger Christer Jarlås, miljöåklagare i Östersund till SVT Nyheter Jämtland.

LÄS MER: Mysteriet med Junselevargen

– Anonyma utpekanden är lite för svagt, vi måste ha något mer, någon som är beredd att stå för sina uppgifter i ett polisförhör. Vi fick ju inte fram något mer helt enkelt, så vi tyckte att det var för svagt för att göra något.

Ladda ner vår app: Så får du lokala pushnotiser i mobilen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.