Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu ökar tjuvarna sin aktivitet. Polisen i region Jämtland Härjedalen går ut med varning för ökad stöld- och inbrottsrisk. Foto: Lukas Johansson/SVT

Tjuvarnas säsong – polisen i Jämtlands län uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar nu för ökad stöldrisk i region Jämtland Härjedalen. Stöld av fyrhjulingar och motocross har rapporterats i länet och flera villa- och containerinbrott har noterats i grannlänen.

Det polisen kallar för seriestölder är sällan begränsade till ett område. Det menar Maria Könberg, kommunpolis i Östersund som nu uppmanar invånare till att hålla koll på sin egendom.

– Det är tjuvarnas säsong. Det är inte bara fyrhjulingar, det är villainbrott och alla möjliga typer av stölder. Vi har sett att våra grannlän är mer drabbade än vad vi har varit än så länge, säger Maria Könberg.

Stölder av fyrhjulingar noterades först i Dalarna och inte långt där på rapporterade man stöld av tre fyrhjulingar och en motocross i Härjedalen.Därför vill polisen nu varna invånarna för ökad stöldrisk i länet.

– De är väldigt rörliga, tjuvarna. Vi är ju rädda att stölderna kommer fortsätta.

Hör mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.