Tuffa motståndare för Happy Hoops

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var det dags för den första omgången i basketligan Special och för hemmalaget Östersund Happy Hoops var motståndet tufft.

– Vi gjorde ändå så gott vi kunde, säger Emelie Sköld.

På söndagen spelade Happy Hoops två matcher. På förmiddagen mötte de Alvik Blixtarna och det blev en tuff start på dagen för Happy Hoops. Förlust med 4-14. Men Emelie Sköld var ändå nöjd med spelet.

– Vi förlorade ändå inte med noll och det är bättre att se det från den positiva sidan än den negativa, säger hon.

Bland annat gjorde Happy Hoops några snabba mål i andra halvlek.

– Vi gjorde också några snabba returer, säger Emelie Sköld.

Emelie Sköld spelar i Östersund Happy Hoops.

Styrkan i Happy Hoops är sammanhållningen, tycker Emelie Sköld.

– Vi pratar mycket och peppar varandra så mycket vi kan.

Vill bli bättre

I fjol blev Happy Hoops femma i basketliga Special. Det är landets högsta basketserie för personer med olika funktionsvariationer. Totalt deltar 11 lag.

Vad är målsättningen i år?

– Att vi kommer ett steg högre, säger Emelie Sköld.

Helgens sammandrag var det första av tre som kommer att genomföras under säsongen 2018/2019. Totalt spelades 18 matcher i Östersund i helgen.

I klippet ovan ser du mer från matchen mellan vitklädda Östersund Happy Hoops och Alvik Blixtarna, bland annat när hemmalaget gör två mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.