Den gamla turistbyrån i Östersund blir ny vänthall för bussarna. Foto: SVT

Turistbyrån blir Östersunds nya vänthall

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att Östersundslänken byggs har det också planerats en ny vänthall för bussresenärer. Nu är det bestämt att vänthallen blir på Rådhusgatan där turistbyrån ligger idag.

Byggnaden som just nu rymmer Destination Östersund och turistbyrån är K-märkt och kommer därför inte att ändras på utsidan, men kommer justeras på insidan. Destination Östersund har sedan tidigare bestämt att flytta vilket gjorde att nya vänthallen kan placeras i en befintlig byggnad.

– Vi gör det här för att förbättra för våra resenärer. Vi vill skapa en trivsam vänthall och bygga bort otryggheten som många upplever finns på busstorget idag, säger Mathias Ekman, projektchef på Östersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Framför huset är planerna kring parkering och taxiparkering inte helt klara än.

”Vill lyssna på resenärerna”

Östersunds kommun arbetar med att ta fram skisser kring hur vänthallen ska utformas tillsammans med Region Jämtland Härjedalen och Länstrafiken.

– Det är viktigt för oss att lyssna på resenärernas behov. Ett café i anslutning till vänthallen och att bevara Kyrkparken har varit aspekter vi velat ta hänsyn till i planeringen, säger Mathias Ekman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.