Kvinnan och mannen som häktades nekar till grov misshandel. Foto: SVT

Två personer häktade efter knivdåd i Krokom

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen häktades två personer av Östersunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel efter att en man i 60-årsåldern knivhöggs i en lägenhet i Krokom.

Det var vid tretiden natten mot söndagen som polisen larmades till en lägenhet i Krokom där en man blivit knivhuggen i samband med ett bråk.

Målsägande, en man i 60-årsåldern, fördes till akuten i Östersund. Han ska inte ha skadats allvarligt och enligt uppgifter till polisen lämnade han sjukhuset under söndagen.

En kvinna i 50-årsåldern och en man i 45-årsåldern, som tidigare är kända av polisen, satt sedan söndagen anhållna misstänkta för grov misshandel.

Båda nekar till brott

Efter häktningsförhandlingar i Östersunds tingsrätt på onsdag eftermiddagen häktades personerna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Både mannen och kvinnan har nekat till brott.

Enligt ansvarig åklagare i fallet, Emil Tiberg, har ett flertal förhör gjorts och man inväntar nu analyser av teknisk bevisning.

Har målsägande i ärendet kunnat förhöras?

– Ja han är delvis hörd, men det kan hända att det behöver kompletteras med ytterligare förhör, säger Emil Tiberg till SVT Nyheter Jämtland.

Senaste den 15 november ska åklagaren väcka åtal.

LÄS MER: Efter knivdramat i Krokom: Misstänkta kända av polisen

LÄS MER: Man knivskuren i Krokom – två anhållna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.