Robert Uitto. Foto: Arkiv SVT

Uitto (S) ny ordförande för Länsteatrarna i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det tidigare regionrådet Robert Uitto (S) har fått en ny tung post. Han blir ordförande för Länsteatrarna i Sverige. ”Kulturen och scenkonsten i landet har alltid stått inför stora utmaningar och för de regionala länsteatrarna är ekonomin och statens bidrag eftersatta”, säger han i ett pressmeddelande.

Det var under torsdagen som Uitto valdes till ordförande på Länsteatrarna i Sveriges vårmöte/årsmöte i Södertälje. Uitto har länge varit engagerad i kulturfrågor. Han har under flera år varit ordförande för Estrad Norr, länsteatern i Jämtland Härjedalen.

Han ser fram emot sitt nya uppdrag.

”Kulturen och scenkonsten i landet har alltid stått inför stora utmaningar och för de regionala länsteatrarna är ekonomin och statens bidrag eftersatta. Jag vill tillsammans med styrelsen och länsteatrarna i landet ta upp kampen för den kulturella infrastruktur som vi är en del av”, säger han i ett pressmeddelande.

Robert Uitto satt under förra mandatperioden som regionråd i Region Jämtland-Härjedalen, men efter valet 2018 är han regionråd i opposition och utvecklingsnämndens 2:a vice ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.