Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Iréne Ahlnäs-Toft varnar för mer övertid i Krokoms kommun

Undersköterskor vill inte lämna sina tjänster

Publicerad

20 undersköterskor i Bemanningspoolen hos Krokoms ska placeras på vakanta tjänster. Flera är missnöjda och funderar på att söka jobb inne i Östersund, enligt Bemanningspoolens chef.

– Undersköterskorna i Bemanningspoolen har jobbat i många år och vill fortsätta med det, säger Iréne Ahlnäs -Toft som är ansvarig chef på Bemanningspoolen.

Inga uppsägningar i poolen

Socialnämnden vill att Bemanningspoolen effektiviseras. För mycket tid går åt till restid och att sätta sig in i nya arbetsrutiner. De 20 undersköterskorna ska inte sägas upp utan erbjudas tjänster där det saknas folk.

– Det går inte att bara placera ut folk, säger Iréne Ahlnäs-Toft. De måste vilja det också och det finns inte vakanta tjänster till alla. Det kan bli en övertalighet och därmed kan undersköterskor med färre tjänsteår behöva sägas upp.

Blir brist på vikarier

Iréne Ahlnäs -Toft varnar för att det kommer bli mer övertid när det inte finns några undersköterskor i poolen.

– Vi har duktiga timvikarier, men de har inte alltid rätt utbildning.

Ska spara miljoner

Enligt Iréne Ahlnäs – Toft har flera undersköterskor sagt att de vill börja arbeta i Östersund där vikariepoolen ska finnas kvar.

Socialnämnden räknar med att spara 4,4 miljoner kronor på en effektivisering av Bemanningspoolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer