Bussen befann sig ungefär vid Brattland utanför Åre när bråket utbröt. Foto: SVt Design

Ung man grovt misshandlad under bussfärd

Uppdaterad
Publicerad

En buss på väg mot Åre tvingades stanna när ett slagsmål bröt ut. En ung man blev, enligt polisen, sparkad blodig i ansiktet.

– Folk var rädda, säger polisen.

Det var sent på fredagskvällen när linjebussen på väg mot Åre tvingades stanna längs E14 i höjd med Brattland, efter ett våldsamt bråk ombord.

En 19-åring blev enligt polisen misshandlad blodig av flera personer. Händelsen inträffade vid 23-tiden.

– Tre misstänkta personer hoppade på honom i bussen. Han har blivit sparkad i ansiktet, säger Mikael Lundberg som är förundersökningsledare vid polisen i Jämtlands län.

Folk var rädda

Vittnen på bussen har uppgett att det rör sig om män i 20-årsåldern. Erik Backlin, RLC befäl vid polisen, säger till Östersundsposten att polisen fick flera samtal från bussen om den pågående misshandeln.

– Busschauffören gjorde helt rätt som stannade för att släppa folk som var rädda, säger han till tidningen.

Två patruller och ambulans kallades till platsen, men när polisen kom fram hade de inblandade redan hunnit lämna.

– Det är lång framkörningstid för polisen. Patrullen åker istället hem till pojken och gör förhör där, säger Mikael Lundberg till SVT.

Hade han några skador?

– Han var blodig i ansiktet, säger Lundberg.

Efter förhöret ska han ha uppsökt sjukhus för att se över skadorna.

Polisen har förutom pojken hållit förhör med vittnen och tre personer är misstänkta för misshandel. Polisen har uppgifter att gå på, men ingen är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.