I klippet berättar Johan Norin, skidpatrullör om vilka åtgärder man har vidtagit och vad besökare i Bydalen tycker. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Uppskattad skidsäsong i Bydalsfjällen – trots anpassningar till pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Årets skidsäsong går mot sitt slut och den har minst sagt varit speciell, då skidorterna varit tvungna att bedriva verksamheten på coronavirusets vilkor. SVT besökte Bydalsfjällen i Åre kommun, där man gjort flera anpassningar för att besökare ska kunna åka i backarna.  

Destination Bydalsfjällen har vidtagit flera åtgärder för att förhindra smittspridning. Förutom tydliga skyltar som uppmanar besökare att hålla avstånd har man stängt värmestugorna och satt upp fler bänkar och ordnat med extra grillplatser.   

– Besökarna är med på vad som gäller, de vill göra rätt och vi har inte fått några klagomål. Vi är jätteglada att vi har kunnat hålla öppet i år, alla som är här brinner ju för skidåkning, säger Johan Norin, skidpatrullör i Bydalsfjällen.

I klippet ovan hör du mer om åtgärderna och vad besökare i Bydalen tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet