Foto: SVT

Utredningen mot Skistar på Vemdalsskalet läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har lagt ner utredningen mot Skistars personal som anmäldes för hemfridsbrott av säsongare på Vemdalsskalet.

– Det fanns inget uppsåt att göra hemfridsbrott och därför är utredningen nedlagd, säger Agneta Brovinius vid polisen i Östersund.

Det var förra helgen som som vaktbolaget upptäckte att det var mycket folk i en av Skistars personalbostäder på Vemdalsskalet.

Chefen knackade på

Enligt vaktbolagets rapport pågick en fest med minst 15 personer i en bostad avsedd för tre personer.

Skistars destinationschef kontaktades och kom till platsen. Enligt rapporten knackar han på flera gånger utan att få någon reaktion, han öppnar sedan dörren och ropar hallå för att överrösta musiken.

Säsongare fick sluta

Av rapporten framgår det vidare att han innanför dörren presenterar sig och förklarar det olämpliga att ha en tillställning som bryter mot Skistars corona-regler.

Det hela slutade med att 13 säsongare förlorade sina jobb. Minst en av dessa valde att polisanmäla Skistars representanter  för hemfridsbrott.

En av de som bodde i stugan sa till Aftonbladet att man träffats för att kolla på hockey och att det i princip var samma personer som jobbade tillsammans på dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.