Tingsrätten i Östersund Foto: Björn B Schäfer, SVT Nyheter Jämtland

Döms till fängelse för våldtäkt på skoltoalett

Uppdaterad
Publicerad

Domen på den man som åtalades för dubbla övergrepp i december kom idag. Mannen döms tills två månaders fängelse samt skyddstillsyn.

Det handlar om den man som åtalades för två fall av våldtäkt mot barn i december 2016. Övergreppen ska ha skett vid två tillfällen under december månad. I det ena fallet hade mannen, enligt åtalet, sex med en 14-årig flicka i en lägenhet i Östersund på lucia. I det andra fallet ska en 13-årig flicka ha våldtagit på en gymnasieskola i Östersund 21 december.

Åldern ger reducerat staff

Initialt uppgavs mannen att vara 19-år men tingsrätten godtog hans egna uppgifter om att han är född år 1999.

I domen skriver man att man tagit hänsyn till mannens ålder och att han var 17 år då händelserna inträffade. Straffvärdet för båda gärningarna uppgår till 2,5 års fängelse för en person som fyllt 21 år – så på grund av mannens ålder reduceras staffvärdet. Tingsrätten tog även hänsyn till att mannen inte tidigare var dömd till något brott.

Mannen ska också betala skadestånd till de båda målsägandena.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer