Vårkväll ska rädda Östersunds centrum

Uppdaterad
Publicerad

Östersund vill bli årets stadskärna 2019. Evenemang och kvällsöppet ska få centrum att leva.

– Bra att det händer något i Östersund för annars är det dött här, säger Marielle Röst . För Lillänge drar. Det kan nog bli svårt att bli årets stadskärna. Det gäller att jobba hårt.

Viktigt att satsa på centrum

Lennart Ögren har ganska tomt i sin butik, men han är ändå positiv till att hålla öppet under kvällen.

– Det ger kanske inte så mycket för just min butik  men det är viktigt att man satsar i city. Det är bra att det händer något här.

Kalle Hedman är projektledare och han är mycket tacksam över att solen lyser just denna kväll  då kommunen, fastighetsägare och näringslivet  arrangerar Vårkväll.

Alla ska dra åt samma håll

– Det här är startskottet och mycket handlar om att få alla handlare  att dra åt samma håll., säger Calle Hedman som är projektledare för Visit Östersund.

Det ska hända mer i sommar och vi ska samlas kring olika teman.  Målet är att bli årets stadskärna 2019.

– Kommunen går in med en miljon kronor per år i tre år och näringslivet med ungefär lika mycket, säger Calle Hedman.

Butikerna höll öppet till klockan 21, spelare från Jämtland basket och ÖFK möttes vid basketkorgar.  Det fanns kolbullar, fika och kommunen bjöd gratis parkering och på information om till exempel hustomter och återvinning.

Det hände saker på olika platser, bland annat vid Mårtens torg där det var musik och konstnärer jobbade med skisser till kommande väggmålningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.