Vårruset i Östersund Foto: SVT

Vårruset i Östersund ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Vårruset i Östersund, som skulle ha arrangerats den 4 juni, ställs in. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande på fredagen.

Anledningen till att Vårruset ställs in är det rådande läget med coronavirusets utbrott och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster.

– Det är en sorglig stund, men samtidigt är vi stolta över alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra vårruset, skriver Daniel Almgren, vd för Marathongruppen, i pressmeddelandet.

Coronaviruset i Jämtlands län

Oklart hur det blir med avgiften

Det är än så länge oklart hur de som redan betalat sin deltagaravgift kommer att kompenseras.

– Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen och att den dag vi vet om vi får ta del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera deltagarna, skriver Daniel Almgren.

Förra året deltog nästan 3000 personer i Vårruset i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet