Elin Lemon (C) och Eva Hellstrand (C) när Alliansen och Miljöpartiet hade presskonferens för att berätta att de tar över styret i Region Jämtland Härjedalen. Foto: SVT

Eva Hellstrand föreslås istället

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Eva Hellstrand som föreslås som ny ordförande för regionstyrelsen. Det meddelade Per Åsling nu i eftermiddags.

Elin Lemon meddelade via sociala medier att hon inte nomineras till ordförande. Istället har nomineringsgruppen förordat en annan person. Elin Lemon skriver inte vem denne är, men skriver att det är en person som hon jobbat nära med och som med sin ”klokskap och långa erfarenhet att leda kommunpolitik, kommer leda regionen med bravur.”

Den person som fick näst flest personkryss inom Centerpartiet i regionvalet är Eva Hellstrand. En kvinna som bland annat varit kommunalråd och oppositionsråd i Åre kommun i många år. Men Eva Hellstrand själv vill varken dementera eller bekräfta att det är hon som kommer att nomineras.

– Jag har inga kommentarer utan det får du ta med nomineringsgruppens ordförande Per Åsling, säger Eva Hellstrand.

SVT har sökt Per Åsling men inte lyckats nå honom. Sent under eftermiddagen svarade han dock via sms att det är Eva Hellstrand som nomineringsgruppen förordar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.