Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kommer att bli otroligt roligt och häftigt här på Åresjön i sommar” säger Åse Angland Lindvall från seglingsektionen i Åre SLK. I sommar arrangerar klubben sin första SM-segling. Foto: Eva Danielsson/SVT

Vind i seglen för Åre – arrangerar SM i tvåkrona i sommar: ”Otroligt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Åre är mest känt för sina backar och den storstadspuls som pumpar under vintersäsongen. Byn har också arrangerat tre alpina världsmästerskap och en hel del skidtävlingar genom åren. Men nu vänder vindarna – i sommar blir det SM i segling på Åresjön.

Isen täcker Åresjön, men förberedelserna inför SM-tävlingen har redan inletts. Seglingsektionen inom Åre slalomklubb bildades 2012 och har snabbt blivit Norrlands största ungdomsklubb för seglare.

– Det blir en utmaning att segla på Åresjön, det är ju väldigt speciella vindar och det kan vrida och slå om snabbt, säger Åse Angland Lindvall, seglingsektionen i Åre SLK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.