Foto: SVT Nyheter Jämtland

Woolpower vill dubbla sin omsättning på fem år

Publicerad

Det finns inte direkt gott om textilindustrier kvar i Sverige. Men Woolpower i Östersund har inte bara överlevt, företaget växer.

Bara det senaste året har man anställt runt 40 personer och i dag har Woolpowers fabrik i Östersund nästan 130 anställda, men man har behov av att anställa fler.

– Ja vi växer i samtliga segment, både inom den yrkesmässiga och den privata delen av vår försäljning. Medvetenheten hos t ex privatkunder gör att man är villig att betala lite mer för produkter som producerats under bra förhållanden, säger Linus Flodin, vd på Woolpower.

Funderar på ny fabrik

Att konkurrera med låglöneländer inom textilindustri är inte lätt, och att göra det från Jämtland kan ju te sig ännu svårare, men Woolpower har växt och anställt stadigt dom senaste åren. Lokalerna i Odenskog räcker snart inte till.

– Vi tittar på vad som krävs för att vi ska kunna dubbla vår omsättning dom kommande fem åren, och då är en ny fabrik ett av alternativen vi tittar på, säger Linus Flodin.

TV: Se inslaget från Woolpower på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer