Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De åtalade flickornas försvarsadvokater menar att ingen av dem är skyldiga till Toves död. Foto: SVT

Försvarsadvokaten Mikael Svegfors : ”Min klient var inte i rummet när det hände”

Publicerad

18-åringens försvarsadvokat Mikael Svegfors säger idag att hans klient, den 18 åriga åtalade kvinnan, håller fast vid att hon inte varit delaktig i Toves död. Hon medger dock att hon burit kroppen, men att hon känt sig tvingad till det. Inte heller 20-åringen erkänner mord.

Mikael Svegfors säger att 18-åringen känt sig tvingad att hjälpa till att bära kroppen, men inte att hon gjort det för att gömma kroppen.

I polisens förundersökning framgår det att 18-åringen började berätta om händelserna i början av december. Hon kallade då själv på förhörsledarna för att hon ville börja berätta.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Hon berättar att hon var i lägenheten där Tove dog, men att hon inte var med när det hände utan låg och sov.

20-åringen medger kort strupgrepp

20-åringens advokat Clea Sangborn säger till Aftonbladet att även hennes klient nekar till mord. 20-åringen erkänner dock att hon varit i ett fysiskt bråk med Tove.

-  Min klient erkänner att hon varit i bråk med målsäganden och efter att målsäganden tagit ett grepp om min klients hals har hon svarat med att hon tagit ett kortvarit grepp om målsägandes hals. Min klient bestrider ansvar för mord och menar att greppet i sig inte kan ha orsakat dödsfallet säger Sangborn till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet