Under onsdagen omhäktades de båda kvinnorna i Eksjö tingsrätt. Foto: Mikael Fritzon/TT/Jasmin Akbarzadeh

Åklagaren om att Tove, 21, hittats död: Misstankarna mot häktade har stärkts

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna mot de häktade kvinnorna i Vetlanda har stärkts efter att Tove, 21, hittats död.

– De misstänkta kommer sannolikt att delges nya brottsmisstankar i förhör framöver, säger åklagare Adam Rullman till SVT Nyheter.

De senaste två veckorna har polisen och frivilliga sökt efter försvunna Tove i Vetlandatrakten. Hon försvann efter en utekväll natten mellan den 15 och 16 oktober. Under onsdagen anträffades en död kvinna i ett skogsområde i tätorten, och under en presskonferens på onsdagskvällen bekräftade polisen att det är Tove.

Kort efter försvinnandet greps två kvinnor i 20-årsåldern som sedan häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov. Kvinnorna är omhäktade och den tidigare brottsrubriceringen gällande människorov gäller fortfarande, men kan sannolikt komma att ändras, uppger åklagare Adam Rullman för SVT.

– I god tid innan det är aktuellt med omhäktningsförhandling kommer jag ta ställning till om de ska begäras häktade för ytterligare brott eller för andra brott, säger han.

Stärkta misstankar

Arbetet som ledde fram till platsen där 21-åringens kropp hittades beskrivs som ”ett noggrant och systematiskt polisarbete”.

Fyndet innebär att misstankarna mot de häktade kvinnorna har stärkts, enligt åklagaren Adam Rullman.

En rättsmedicinsk obduktion kommer att ske nästa vecka för att fastställa dödsorsaken. De häktade kvinnorna nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Finndahl grova brottschef på Höglandet samt lokalpolisområdeschef Jonas Lindell höll presskonferens under onsdagskvällen och berättade om fyndet av försvunna Tove. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.