Under onsdagen omhäktades de båda kvinnorna i Eksjö tingsrätt. Foto: Mikael Fritzon/TT/Jasmin Akbarzadeh

Misstänkta för Vetlandakvinnans försvinnande kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har Eksjö tingsrätt beslutat att förlänga häktningstiden för de båda kvinnor som misstänks för människorov i Vetlanda, sedan 21-åriga Tove försvann för ungefär två och en halv vecka sedan. På onsdagskvällen meddelar polisen att Tove hittats död.

Samtidigt som polis och militär fortsätte sökandet i Vetlandatrakten efter ledtrådar för att komma närmare en förklaring vad som hänt Tove så var det omhäktningsförhandlingar för de båda kvinnorna som misstänks för brott. Båda häktas ytterligare två veckor på sannolika skäl misstänkta för människorov.

När SVT var med på den ena häktningsförhandlingen närvarade inte den misstänkta kvinnan i Eksjö tingsrätt, utan hon var med på videolänk från häktet i Jönköping.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

– Hon var tyst och såg besvärad ut, berättar reporter Emma Johansson.

Två kvinnor häktade

Tove försvann i samband med en utekväll i Vetlanda lördagen den 16 oktober. Två kvinnor greps och häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov kort tid därefter. Båda två nekar till brott.

Senast 17 november ska åtal vara väckt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen fortsätter sökandet efter ledtrådar i Vetlanda, då ett tiotal militärer och poliser med hjälp av bland annat metalldetektorer letar efter ledtrådar i närheten av Kvarndammen. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet