Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Andreas Persson (S) svarar i klippet på kritiken från boende på Ekhagens gästhem. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Kommunalrådet Andreas Persson (S) om kritiken: ”Vi måste lösa situationerna som uppstår”

Publicerad

Sjukfrånvaro och svårigheter med att rekrytera personal har lett till att personal måste gå mellan avdelningarna på Ekhagens gästhem.

– Vi måste ju lösa de situationer som uppstår på bästa sätt, säger kommunalrådet Andreas Persson (S) om situationen.

För ett par år sedan var det diskussioner om den palliativa avdelningen på Ekhagens gästhem i Jönköping skulle finnas kvar. Den springande punkten var om palliativ vård på gästhemmet var en kommunal angelägenhet eller om det var Region Jönköpings ansvar.

Det slutade med att gästhemmet på Ekhagen blev kvar i kommunal regi, men med ett nära samarbete mellan regionen och kommunen när det gäller den palliativa vården.

– Samarbetet mellan kommunen och regionen har utvecklats positivt. Vi har utvecklat hemsjukvården och har satsat på att utveckla det palliativa teamet, men även regionen har inrättat nya korttidsplatser för att skapa en bättre palliativ vård för framtiden, säger Andreas Persson.

”Alla funktioner är viktiga”

Ungefär 80 procent av den palliativa vården i Jönköpings kommun sker i hemmet eller på korttidsboende, resterande sker på Ekhagens gästhem.

– Alla funktioner är viktiga och har sin roll.

Så den palliativa avdelningen på gästhemmet är inte hotat nu då?

– Ekhagens gästhem kommer definitivt finnas kvar inom överskådlig framtid, säger Andreas Persson (S).

I klippet hör du honom svara på kritiken från en boende på Ekhagens gästhem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.