Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar opposionsrådet i Jönköping, Andreas Sturesson (KD), om att de vill öppna ytterligare ett boende för palliativ vård. Foto: SVT

Kristdemokraterna vill öppna ytterligare gästhem för palliativ vård

Publicerad

Kristdemokraterna i Jönköping har i en motion till kommunfullmäktige lyft frågan om att starta ytterligare ett gästhem för palliativ vård.

– Vården i livets slutskede kan vi aldrig ta om, man får bara en chans att göra det på ett bra sätt, säger oppositionsrådet Andreas Sturesson (KD).

Oppositionsrådet säger att det med tanke på den åldrande befolkningen vi har på sikt kommer att finnas behov av ytterligare platser för palliativ vård, trots att beläggningen på Ekhagens gästhem i dag är i snitt 70-80 procent.

Finns det fler platser tror han att fler skulle välja det alternativet, och sedan måste man enligt honom våga ha ett visst överskott på platser för att ha marginaler och kunna bedriva en bra vård.

I klippet hör du honom och kommunalrådet Andreas Persson (S) ge sin syn på äldreomsorgens utmaningar framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.