Protesterna var stora efter kommunens besked att stänga Annero över sommaren. Nu har kommunen ändrat sig och meddelar att äldreboendet kommer att vara fortsatt öppet sedan man löst personalsituationen. Foto: SVT/Privat

Annero på Visingsö stänger inte – personalsituationen löst

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun meddelade under måndagen att äldreboendet på Visingsö inte kommer att stänga som planerat i sommar. Personalsituationen ska vara löst.

Protesterna har varit många och stora sedan kommunen meddelade att man under sommaren skulle stänga äldreboende Annero på Visingsö eftersom man inte kan lösa personalsituationen. Tanken var att de boende på äldreboendet skulle flytta till äldreboendet i Gränna men nu har kommunen ändrat sig. Annero kommer att vara öppet som vanligt.

– Att vi har sänkt bemanningskravet och gjort stora schemaförändringar, samtidigt som flera personer från olika delar av Sverige har anmält intresse för semestervikariat på Visingsö och flera ur den befintliga personalen erbjudit sig att gå upp på heltid. Det gör att vi löser den akuta personalbristen över sommaren, förklarar Camilla Johansson äldreomsorgschef i kommunen i ett pressmeddelande.

Frivilliga nu – värre efter sommaren

Kommunen skriver även att man kommer att inleda ett samarbete med Visiongsörådet och Sveriges pensionärsförbund (SPF) som erbjudit sig att engagera volontärer.

Även om nu sommaren är löst menar kommunen att det fortfarande är bekymmersamt till hösten då det fortfarande saknas folk.

Efter beskedet att äldreboendet skulle läggas ner var protesterna stora. Se tidigare inslag från SVT där SPF var oroliga:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.