Arne Wahlberg blev kvar men med ny arbetsgivare

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det Weland Industricentrum AB som äger den enorma industribyggnaden där däcktillverkningen en gång fanns. Weland tog över när Continental lämnade och idag jobbar omkring 500 personer i byggnaden.

En av dem som fortfarande är kvar, och som aldrig lämnade efter nedläggningen, är nu 73-årige Arne Wahlberg. När hans dåvarande arbetsgivare sålde lokalerna hängde Arne med och fick anställning hos Weland.

– Tillsammans med en kollega jagade vi hyresgäster till lokalerna och vi fyllde på rätt bra.

40 olika verksamheter

Weland hyr ut lokalerna och nu finns omkring 40 olika verksamheter i byggnaden, alltfrån tillverkning och måleri till polisen. Och även om det inte finns lika många jobb som på däckfabriken 2001, så sysselsätts omkring 500 personer här.

– Från början visste vi egentligen inte vad vi skulle ha lokalerna till, men det blev som det blev och det blev ju bra, säger Joakim Welandson, vd Weland Industricentrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.