Åklagare Linda Schön har på måndag kallat till presskonferens. Foto: TT/SVT

Beslut om mordet på Gica i Huskvarna

Publicerad

Åklagare och polis kallar nu till presskonferens om mordet på hemlöse Gica i Huskvarna. Där kommer hon att redogöra för vilka beslut hon tagit angående de båda tonårspojkar som misstänks för mord.

Två tonårspojkar, en 16-åring och en 14-åring är misstänka för att ha mördat den rumänske hemlöse mannen Gica i Huskvarna den 8:e augusti. Båda pojkarna är omhändertagna enligt LVU.

Någon rättegång mot den 14-årige pojken kommer inte att hållas eftersom han inte är straffmyndig. Åklagaren har därför två val i hans fall, att avsluta utredningen mot honom och skicka ett protokoll till socialtjänsten, eller att avsluta utredningen och väcka en bevistalan.

Vid bevistalan tar tingsrätten ställning till om barnet har begått brottet eller inte, men någon påföljd utdöms inte.

Åklagare och polis kommer på måndag att hålla en presskonferens där man redogör för vilket beslut som kommer att fattas angående de misstänkta tonårspojkarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet "Gica"

Mer i ämnet