Sjuksköterskor får betald utbildning. Foto: TT

Betald specialistutbildning för sjuksköterskor

Publicerad

Värnamo blir första kommun i Jönköpings län att erbjuda betald specialistutbildning för sjuksköterskor. Det meddelades i ett pressmeddelande från Värnamo kommun idag.

Från och med i höst är planen att fyra sjuksköterskor från Värnamo kommun påbörjar sin utbildning med bibehållen lön. De kommer fortsätta sitt arbete, men bara på halvtid och resterande tid går åt till studierna.

– Vi behöver komplettera våra utbildningssatsningar för att säkra att vi har trygga medarbetare med rätt kompetens och att vi uppnår en god, säker och jämlik vård, säger Kerstin Berggren, sektionschef på omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun.

När sjuksköterskorna är färdigutbildade kommer de erbjudas en tjänst som specialistsjuksköterska, där också ett särskilt ansvar för verksamhetsutveckling kommer att ingå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.