Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videoklippet med brandmannen Sami Belge och flera andra inblandade som berättar om minnespärmarna och branden i Ansgariikyrkan Foto: Fredrik Weibull

Brandmannen Sami: ”Att vi kunde rädda något och glädja barnen känns jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Sami Belge vid räddningstjänsten i Jönköpings kommun var först på plats tillsammans med några kollegor för att släcka branden i Ansgariikyrkan och Vättersnäs förskola. Nu har han lämnat över förskolebarnens minnesgåvor som de lyckades rädda.

Den omfattande branden totalförstörde Ansgariikyrkan och Vättersnäs förskola. Men Räddningstjänsten och saneringsföretaget Ocab lyckades tillsammans rädda innehållet i förskolebarnens minnespärmar.SVT var på plats när de var på barnens tillfälliga förskola för att överlämna pärmarna till dem.

– Att ha varit där och kunnat rädda något från den här omfattande branden och samtidigt kunna glädja de här barnen kändes jättebra, säger Sami Belge, räddningstjänsten Jönköping.

Se mer i klippet ovan där räddningstjänsten och saneringsföretaget berättar om branden och minnespärmarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet