Foto: Arkivbild SVT

Brunstorpsbadet stängs i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Det populära utomhusbadet i Huskvarna kommer inte att ha öppet i sommar. Anläggningen läcker och omfattande renoveringsarbete krävs för att få bukt med problemen.

Enligt Martin Pettersson Dahl, som är enhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping, har rören i den snart 50 år gamla anläggningen gjort sitt.

– Alla rör är uttjänta.  Vi måste ta ett helhetsgrepp.

Mellan åtta och tio miljoner

Han säger att anläggningen inte kan hållas öppen när läckan inte har kunnat lokaliserats och blir renoveringen av kommer det att ta tid. Men ännu är inget formellt beslut fattat om att renoveringen, som skulle kosta mellan åtta och tio miljoner kronor, ska genomföras.

– Det får ju bli ett politiskt beslut när det rör sig om så mycket pengar, pengar som inte finns. Men tjänstemännen är överens om att det måste göras. Teoretiskt sätt kan man söka efter läckan igen, men vi är inte intresserade av en tillfällig lösning och att badet håller ett par år till. Större åtgärder måste göras.

Ekonomiskt bortfall

Enligt Martin Pettersson Dahl kommer stängningen att innebära ett ekonomiskt bortfall på cirka 600.000 kronor.

– Det går vi miste om men samtidigt kommer vi att ha mer öppet på badet i Norrahammar. Men en liten minskning ekonomiskt blir det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.